Žrtve iz Drugoga svjetskog rata i poraća zaslužile su da ih se svi zajedno sjećamo. Zbog toga im podižemo križeve na Groblju mira na Bilima i stvaramo prostor gdje se za njih može moliti i o njima razmišljati.

Projektom memorijalnog Groblja mira – Bile predviđeno je da se svakoj hrvatskoj žrtvi Herceg Bosne, BiH (računa se do 50.000 križeva) podigne bijeli križ, neovisno o tome gdje je osoba ubijena, nestala ili gdje je pokopana.

Postupak za podizanje križa na Groblju mira – Bile je sljedeći. Obratite se najprije Povjerenstvu za obilježavanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području svoje općine ili grada, na području županije, najbližoj udruzi sličnoga cilja… te njima prijavite određenu žrtvu ukoliko već nije unesena u popis. Ako negdje nisu ustrojena ovakva ili slična tijela, onda potaknite društvene vlasti na svome području da to što prije učine.

Novčani iznos za podizanje jednoga križa je 200 KM. To je nešto više od stvarnog iznosa sa svrhom da tako stvorimo fond za one žrtve koje nemaju nikoga svoga ili njihovih za njih jednostavno nije briga.

(Opće odredbe o podizanju križeva za žrtve Drugoga svjetskog rata i poraća pročitajte na stranicama portala www.grobljemira.info u poglavlju Podizanje križeva).

Promotivni letak možete preuzeti na OVOM LINKU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)