Hrvatski Crveni križ (HCK) zahvalio je, u svom odgovoru, na ponuđenoj pomoći u vidu prehrambenih, higijenskih i drugih potrepština. Ističu kako u ovom trenutku imaju sve što je potrebno kako bi pomogli stradalom stanovništvu, te da ne mogu apsorbirati svu ponuđenu pomoć.

“Pomoć Banovini još dugo će biti potrebna, zbog čega trebamo biti strpljivi,” napisao je u svom odgovoru Crvenom križu ŽZH, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

U ovom trenutku, svi možemo najviše pomoći pozivom na humanitarni broj Crvenog križa FBiH 1️⃣7️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ i donirati 2 KM, te omogućiti Hrvatskom Crvenom križu da nabavi ono što je zaista potrebno. Zahvaljujemo građanima na čak 32.842 poziva u manje od 24 sata.

Također, svoje novčane priloge možete uplatiti na donatorski račun Društva Crvenog križa BiH: 1401-0100-2588-6326 (Sberbank BH d.d. Sarajevo) s naznakom “Za stradalo stanovništvo uslijed potresa u Hrvatskoj”.

Ponovno apeliramo na sve građane koji žele solidarno pomoći u prehrambenim i higijenskim potrepštinama ugroženom stanovništvu Hrvatske, da se suzdrže od samoinicijativnog prikupljanja pomoći i budu strpljivi jer “pomoć Banovini još dugo će biti potrebna.” O eventualnim promjenama stanja na terenu, Crveni križ će javnost pravovremeno obavijestiti.

Zahvaljujemo se građanima, udrugama, prijevoznicima, gospodarstvenicima, vlastima i svima onima koji su pružili ruku pomoći i podrške Crvenom križu u skrbi za stradalo stanovništvo Hrvatske.

Volonteri i osoblje Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke i dalje su u pripravnosti i spremni su reagirati ukoliko pomoć zatraži Hrvatski Crveni križ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)