Stožer civilne zaštite Općine Čitluk, postupajući po zapovijedima županijskog stožera civilne zaštite, donio je zapovijed kojom se, uz izuzetke, zapovijeda potpuni prekid rada u djelatnosti trgovine na području općine Čitluk.

Iz ove odluke izuzete su pojedine djelatnosti te su ove djelatnosti navedene u točki 2. Zapovjedi, (Zapovijed možete pročitati OVDJE) a izuzeti pravni subjekti dužni su organizirati radno vrijeme kao prije proglašenja nepogode u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i dužni su provoditi mjere kao što su: dezinfekcija prostora, opremanje djelatnika osnovnim sredstvima zaštite od korona virusa (zaštitna maska i rukavice) te pratiti i poštivati upute i zapovjedi mjerodavnih institucija, koje se odnose na novonastalo stanje prouzrokovano koronavirusom.

Mjerama Stožera civilne zaštite Općine Čitluk usmjerenim na održavanje dobre epidemiološke situacije na području općine Čitluk priključili su se župa Međugorje i broćanski gospodarstvenici svojim donacijama. Naime, tvrtka Odiseja 97 d.o.o. Čitluk donirala je 1000 maski za potrebe Kriznog stožera, Doma zdravlja Čitluk, Civilne zaštite, Vatrogasne postrojbe Čitluk, Općine Čitluk i javnog poduzeća Broćanac, dok su Župni ured Međugorje na čelu sa župnikom fra Marinkom Šakotom i tvrtka Šatori Sabljić svojim donacijama podržali uspostavu zasebne ordinacije za trijažni pregled pacijenata Doma zdravlja Čitluk.

Župni ured Međugorje Domu zdravlja Čitluk ustupila je kontejner za smještaj ordinacije za trijažni pregled a Šatori Sabljić ustupili su šator za prateći objekt.

Dokumenti:
– Zapovijed Stožera civilne zaštite Općine Čitluk
– Zapovijed županijskog stožera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)