U revidiranoj integriranoj Strategiji lokalnog razvoja Grada Ljubuškog, koju se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški usvojili vijećnici, navodi se kako je uz poljoprivredu, turizam jedan od glavnih stupova za razvoj Ljubuškog.

Ljubuški se, naime, u sljedeće četiri godine želi snažno fokusirati na razvoj turizma i stvaranje pretpostavke da što više lokalnog stanovništva bude uključeno u lance vrijednosti u turizmu.

Uzimajući u obzir navedeno, gradski razvojni tim je revidirao ciljeve za razvoj gospodarstva u sljedećih pet godina te je smanjio broj ciljeva s četiri na tri. Objedinjena su prva dva izvorna cilja u jedan cilj, dok su dva ostala cilja još uvijek relevantna. U sklopu revidiranja, revidirani su i sektorski ishodi u svakom cilju.

U prvom sektorskom cilju, navodi se, do kraja 2023. godine nastojat će se privući nove ulagače u gospodarstvo, a očekivanja su da će se povećati broj aktivnih gospodarskih subjekata za 10 posto u odnosu na 2017. godinu. Do 2023. godine očekuje se ostvarena popunjenost poslovne zone Zvirići od najmanje tri posto.

Drugi sektorski cilj do 2023. godine predviđa razvijen turistički sadržaj s uređenom turističkom infrastrukturom, zahvaljujući kojem bi u 2023. godini trebalo ostvariti 10 posto više registriranih posjeta u odnosu na 2017. godinu.

Poboljšati konkurentnost poljoprivredne proizvodnje do 2023. godine treći je sektorski cilj, a očekivan ishod, shodno navedenom, je rast prihoda od poljoprivredne proizvodnje, povećan za 5 posto u odnosu na 2018. godinu.

Sektorski ciljevi gospodarskog razvoja su usklađeni sa strateškim i planskim dokumentima viših razina. Analizom planskih dokumenata na višim razinama utvrđeno je kako je velik broj planskih dokumenata istekao ili ističe. Prilikom analize dokumenata vodilo se računa da sektorski ciljevi budu usklađeni s definiranim pravcima u relevantnim dokumantima koji su još uvijek aktualni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)